Докато не бяха заедно (разбирайте: като двойка) Константин и Станислава работеха в общ офис, той – на първия етаж, тя – на втория. Срещаха се по коридорите от време на време. И на седмичната планьорка. На излизания с колегите. А веднъж даже заседнаха в асансьора само двамата ;) Е, добре, де, това си го измислихме за допълнителен трафик ☺

Истината обаче е друга и няма нужда от излишна романтика. Тя е романтична точно толкова, колкото е необходимо. Даже повече. Днес Косьо и Стаси не работят в същата фирма и се срещат, но вече не по коридорите, а… вкъщи. И вместо да се трудят поотделно за някой, на когото не му пука за потенциала им, работят за себе си. Заедно. За общия си проект Vibes.bg – модерна и различна онлайн лайфстайл платформа, в която си личи ангажираното писане.

Какво е да си 24 часа в денонощието с половинката си: и на работа, и в живота –  за това ще си говорим с нашите нови герои в следващите редове.

***

Ку-ку! Хайде, споделете: кога започнахте да пишете общата си история и кой направи първата стъпка? ;)

Стаси: Звучи тривиално, но аз наистина се влюбих в него в първия миг, в който го видях. В двойка се превърнахме обаче няколко години по-късно. Аз бях инициатор, но всички най-важни крачки след това, като заживяване заедно и дори предложение за брак, направи той.

Косьо: На мен, като типичен мъж, ми трябваше доста време, преди да осъзная, че Станислава е жената за мен. Но по-добре късно, отколкото никога :) Сега изкупвам вината си с редовно глезене от моя страна, закуска в леглото, всеобхватно угаждане на дамските й капризи. Дори изгледах и няколко епизода на женски сериали.

Разкажете ни за Vibes.bg – как поставихте началото на съвместния си проект? И какво ви костваше това?

Косьо: Vibes.bg е нов проект в българското онлайн пространство, но обещаваме, че в даден момент ще бъде сред водещите лайфстайл платформи на България. Иначе проектът е логично следствие на годините ни опит в областта на медиите, което нямаше как да не доведе и до появата на нещо наше. Защо да работиш за други хора, когато можеш да работиш за себе си? Костваше ни малко смелост и дързост, защото твърде много хора, неоснователно според мен, се страхуват да започнат нещо свое. Не искам да говоря за пари, защото парите са просто средство. По-важен е вътрешният порив да излезеш от зоната си на комфорт и да вдигнеш очи към небето.

Стаси: Сайтът ни е сбъдната мечта, която и в най-смелите си представи не съм виждала осъществена по този начин. И двамата обичаме да пишем, и двамата се интересуваме от лайфстайл, и на двамата ни беше писнало да работим за някого и да сме неудовлетворени „в края на деня“. Рискувахме, напускайки т.нар. си сигурни работи и се хвърлихме в дълбокото. В момента се учим да плуваме :)

Кой е „главният редактор“ във вашата двойка и колко високо вдига летвата той?

Косьо: Още като малък тате ми е казвал, че ако искаш спокоен живот, трябва да оставиш жената да командва. :)

Стаси: Аз пък съм на мнение, че “постът” принадлежи и на двама ни. Ние наистина нямаме за какво да се скараме, което, съответно, не изисква наличието на висшестоящ орган, който да въвежда мир и ред.

Обичате ли да се четете взаимно, а да се редактирате и да си давате съвети относно писането?

Стаси: Аз много обичам да поправям, макар че Константин не допуска грешки. И обожавам да чета текстовете му, защото има страхотен и увлекателен начин на писане, а гледните му точки винаги са много интересни и отлично аргументирани.

Косьо: Естествено. Но не става дума единствено за писането. Обсъждаме всеки ход и дори най-малките детайли, свързани с работата. Все пак, проектът е и на двама ни. Често се улавяме, че имаме идентични идеи и хрумвания, което обаче не ни изненадва, защото отдавна знаем, че мисленето ни върви в една и съща посока. Това прави и работата ни още по-лесна. Намираме се в пълна хармония както в личния, така и в професионалния си живот.

Какво харесвате най-много един в друг? То ли беше, което ви събра?

Стаси: Аз си го избрах заради очите. Винаги съм мечтала за мъж със светли очи, а неговите са зелени :) Всъщност зад външните му преимущества се крие един изключително мил, всеотдаен, грижовен и дори прекалено добър мъж. Не зная дали това ни е събрало, но може би вътрешно съм усещала тези негови качества и съм била привлечена именно от тях.

Косьо: Сега сигурно ще си уредя една хубава вечеря, но Станислава наистина може да се похвали с Голям шлем – не само, че е красива, но има забележително чувство за хумор и висок интелект. Представете си, мога не само да си я целувам, но и да си говоря с нея :) Пожелавам на всеки мъж да намери жена, на която да се възхищава не само външно, но и вътрешно. Даже, сега като се замисля, второто е доста по-ценно. Освен това, много харесвам и как прави супа топчета :)

zaedno

Сега, когато работите за себе си, чувствате ли се щастливи? А удовлетворени?

Стаси: Чувстваме се най-вече спокойни. Тръгнали сме по път, който със сигурност не е лесен, но ни носи удовлетворение във всички аспекти. Вярно, работата е много повече, когато си в позиция „сам съм си рекърдс“, но се вижда перспектива, която от бюрото в офиса отсъства като гледка.

Косьо: Никога не съм се чувствал по-щастлив и мотивиран. Често се улавям, как работейки за себе си, часовете често ми изглеждат като минути. Което трудно може да се каже, когато стоиш 9 часа на един стол в някакъв офис, драпайки ден за ден до заплатка. Да вършиш работата си с удоволствие и знаейки, че го правиш за собствения си проект, е несравнимо.

Колко трудно е да следваш мечтите си и помага ли, когато в това преследване сте двама? ;)

Стаси: Оказа се, че да следваш мечтите си съвсем не е толкова трудно постижение, ако имаш човека до себе си, който да ти подаде ръка. Това, че работим в една сфера, ни помага изключително много и в личните отношения, защото сме се обвързали 24/7 и нямаме различни животи извън прага на дома. Тук е моментът да кажа, че изобщо не си омръзваме, дори напротив: ако единият от нас трябва да отиде някъде сам, нямаме търпение да минат тези няколко часа и да сме отново заедно. Но това е, защото наистина сме намерили сродната си душа един в друг :)

Косьо: Определено помага, ако има кой да те побутне, когато усетиш, че се изморяваш. Всъщност какъв е смисълът да преследваш каквато и да е мечта, ако си сам? Ако се намираш в правилната компания, мечтите се превръщат в цели, а целите винаги са постижими.

lubov

Обичаш, когато тя… 

Косьо: … се събуди сутрин, отвори очи и ме погледне за първи път.

Обичаш, когато той… 

Стаси: … ме гушне вечер и ми наруши личното пространство, но това е най-хубавата част от денонощието :)

Как ще отбележите деня на влюбените?

Косьо: Аз бих го отбелязал с малко суши и бяло вино, но на Стаси сушито почна малко да й омръзва покрай мен :) Ако не излезем някъде на вечеря, вероятно ще си пуснем някой хубав филм и ще съгрешим с малко junk food. Някои хора сигурно ни се чудят, но и двамата не обичаме честите излизания навън. Предпочитаме домашния уют и перфектно се допълваме в този аспект.

Пожелайте ни нещо

Стаси: Като типична представителка на нежния пол, аз искам да ви пожелая любов. Имате ли нея, наистина, ама наистина имате всичко. И здраве ви пожелавам, разбира се, нека бъдем реалисти, все пак.

Косьо: Аз лично ви пожелавам смисленост. Не съм сигурен, дали съществува такава дума, но дори и да я има, тя е твърде дефицитна в българското онлайн пространство. А и по принцип. Бъдете смислени!