Ходили ли сте някога в Дряново, м? О, да! Градът е страхотен – зеленичък, спретнат, спокоен и крайно вдъхновяващ :) Такъв, какъвто си го представяте, че и по-хубав. Нещо повече, сигурни сме, че ще става още по-красив. Защо ли?

Ами, от известно време там се вихри група от няколко млади и ентусиазирани дряновци, които страшно много обичат родното си място. С две думи, готови са да направят всичко, за да стане то най-чудесното кътче на земята.

Споменатата младежката организация е избрала да се нарича „Мога“, а ние имаме щастието да познаваме един от членовете на нейния екип – Сашо. Убедени сме, че той едва ли ще хареса това, че го хвалим, ама… наистина е страхотен =) Даже обещаваме скоро да ви срещнем с него, за да ви разкаже повече за себе си.

Иначе, вчера Сашо побърза да ни уведоми за поредната инициатива на „Мога“ – изрисуването на подпорната стена до каменния мост над река Дряновска.

Само преди по-малко от два месеца, когато минахме покрай нея, стената бе сива, грозна и надраскана с безсмислени надписи. Сега обаче е друга – жива. Говори! Днес на нея е изобразен Колю Фичето заедно с двама свои „колеги“ – всички, трудещи се усърдно. Както знаете, талантливият майстор е оставил тонове културно наследство в Дряново и наистина заслужава да бъде почетен подобаващо.

стрийт арт изкуство в Дряново

Стрийт арт изкуство в Дряново

Всъщност, новият облик на стената е дело на креативните мъжаги от 140 идеи, които, да си го признаем, нямат спирачки пред въображението си. Повече за случването на доброто дело може да научите от самия Сашо и неговата искрена история.

Задължително надникнете и във видеото, за да видите как на практика се осъществяват добрите идеи :)

Е, да пожелаем успех на можещите дряновци. Ако искате да ги подкрепите, заповядайте на сайта на организация „Мога“  и ще получите тази възможност.

Що се отнася до Cultro, той ви очаква и във фен-страницата си във фейсбук :)