Всички родители много добре знаят какво означава малчуганът им, кипящ от енергия и щурави идеи, да се застои повече време вкъщи поради лоши климатични условия.

Точно така: настава шок и ужас! След като разхвърля всичко в дома и „нападне“ съседите, хлапето става все по-изобретателно в измайсторяването на хаос в домашни условия. Но, рано или късно, белите за вършене се изчерпват и идва ред… на скуката. А тя, уви, наистина може да депресира и най-смелия юнак.

За да не се стига до екстремни ситуации у дома и до порой от сълзи, предлагаме една простичка, но много хитра идея, която си откраднахме от любимия ни блог A cup of Jo. Въпросната хрумка може да се използва както от малки, така и от вече пораснали калпазани (разбирайте: възрастни) и гарантирано ще разнообрази „дъждовното“ ви ежедневие на закрито.

За да я изпълните, няма да ви е нужно много, а само: един празен буркан, лист хартия, лепило (или тиксо) и ножица. От листа изрежете голям етикет, надпишете го с надпис „Буркан срещу скука“ и го залепете на буркана. След това, изрежете малки листчета. Върху тях напишете различни дейности за вършене вкъщи. Например:

  • Направи масаж на любим човек
  • Научи текста на хубава песен
  • Намери всички сини неща в стаята и ги преброй
  • Измисли си приказка с щастлив край

Пъхнете всички листчета в буркана, разджуркайте и дайте на всеки скучаещ да си изтегли по едно. И готово: купонът може да започне! След като приятната задача е изпълнена, бръкнете в буркана, за да получите втора. И така… докато изгрее слънце и малките патиланци излязат с викове от клет… къщи ;)

Всъщност, за пореден път се убеждаваме, че малките и прости идеи са най-гениални. Ще се съгласите с нас, нали?