GROOVE MASTERS е част от официалния културен календар на Стара Загора за 2014 г. Събитието съвпада с „Нощта на музеите“ в града, а организатори на фестивала са AFTH Crew, Туристически информационен център и община Стара Загора.

Точно така – отново дойде ред за танци! Този път обаче те ще са в хип-хоп ритъм и ще се случат под формата на един много як международен фестивал, на който Cultro с гордост е медиен партньор. Става дума за т. нар. Groove Masters, който ще се проведе в Стара Загора в периода между 26-28 септември 2014 г. Събитието ще продължи и надгради една стара и хубава традиция –“Rockin’ Da Floor” – инициатива, от която много хип-хоп любители пазят хубав спомен.

Организаторите обещават да ни потопят до гуша в необятната хип-хоп култура. Иначе казано, очакват ни вълнуващи отборни брейк битки, ще ухае на аерозол, ще звучи хубава музика, ще се насладим на представления от гост артисти. Журито, разбира се, ще е авторитетно, ще има международни участници, както и уъркшопи със световно признати танцьори. Естествено, че ще остане време за сайфъри, свежи партита с доказани диджеи (DJ Woo D – Любляна Словения, DJGOCE –  Скопие, Македония, DJ SKILL – Пловдив, България), както и време за лафче с нови и различни хора отвсякъде.

Фестивалът ще се проведе в стразагорския Античен Форум „Августа Траяна“. Ще има и награди, о, да! Целият награден фонд от 1000 евро се присъжда на победителя на принципа всичко или нищо. Останалите призови места получават предметни награди.

„Съдийската скамейка“ определено е отбрана. А ето кои именно ще оценяват талантите на участниците:

• NICO – THROWDOWN ROCKERS, Стокхолм, Швеция
• ROBIN – TOP 9 CREW, Санкт Петербург, Русия
• Bboy SLAV – FRESH YOUNG, България/Русия
• JAM ROCK – Варна, България
• Предстои да бъде обявен

Сигурно ви интересуват обаче условията за участие, нали? Веднага преминаваме към тях в следващите редове:

– В квалификационната фаза на състезанието по брейк танци могат да вземат участие всички желаещи без възрастови, полови, расови и етнически ограничения.

– За „отбор“ се приемат четирима или повече души, които вземат участие заедно; няма горна граница на броя на участниците в един отбор.

– Квалификациите ще се проведат на 27.09.2014 (ранния следобед – конкретен час ще бъде обявен допълнително) под формата на танцови битки БЕЗ директна елиминация (две групи, взели участие в една битка, могат да продължат в следващия кръг; както и обратно – нито една от групите от един батъл да не продължи ).

– Във финалната фаза на състезанието ще продължат 16-те най-добри/най-добре представили се отбори.

– В квалификационния кръг не се допускат синхрони и „командота“.

– Във финалния кръг на състезанието не се допускат повече от два синхрона и две „командота“ на танцова битка.

– Танцовите битки ще бъдат с продължителност 8  минути. Полуфиналните битки ще бъдат с продължителност 10 минути, а финалната – 15 минути.

– Квалификационните битки ще бъдат с продължителност от 6 минути.

За записване и пълна програма: www.groovemastersfest.com
Facebook страница: https://www.facebook.com/GrooveMastersFest
Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/323996814417863/

Едно е ясно: светът ще бъде хип-хоп! Съвсем скоро, в Стара Загора :)