Хей, cultуристчета, не стойте на прага, а заповядайте в Art house – едно прекрасно онлайн магазинче за хендмейд нещица . О, да! Тук е толкова уютно, весело и шарено, че едва ли ще ви се прииска да си тръгнете скоро.

Създатели на виртуалната арт къща са Сашо и Цвети – „дует“ от двама надъхани млади творци, всеки от които е надарен с не един талант. Решихме, че, като домакини, е редно да ги оставим да ви се представят по-подробно и изчерпателно.

Затова най-нагло и безотговорно откраднахме от личното им време, за да ги поразпитаме това-онова. Те пък взеха, че се разприказваха :) Резултатът от разговора ни е следващото откровено и много свежо интервю, което горещо ви препоръчваме да прочетете.

Горещо ви препоръчваме и друго – в най-скоро време да си харесате нещичко от прекрасния им дом и да го подарите или на себе си, или на някой близък. Няма да съжалявате!

***

Здравейте, Сашо и Цвети! Кои сте вие и за какво се борите?

Сашо: Добър приятел, послушен син, влюбен нехранимайко, талантлив копирайтър (за незнаещите, това е човек, който работи на копирна машина :), караоке звезда, кандидат-китарист, околосветски пътешественик, наивен мечтател и какво ли още не… За какво се боря ли? Да усмихвам хората около себе си – е, и по някоя и друга мечта да сбъдвам.

Цвети: Цветето често говори за себе си от трето число, непрестанно търси чудесата в малките неща, чувства се щастлива в най-тихите си моменти и не спира да вярва в Любовта. Бори се най-често със себе си, а понякога и с някоя и друга вятърна мелница…

Сашо: Само да допълня, че Цвети е двигателят с вътрешно горене на нашия тандем, а аз пък съм бензинът…

Ръчно изработена кукла от плат

Защо му е на изкуството къща и, всъщност, кога и как решихте да „построите“ Art house?

Сашо: Ами, за да не скита бездомно и да има покрив над главата си. :) Идеята ни е в тази усмихната и слънчева къща да приютим всички онези талантливи български автори и техните  ръчно сътворени красоти. Иначе я построихме – тухла по тухла, с много пот по челото, с повечко ентусиазъм и много любов, разбира се!

Цвети:  Всичко започна преди около 2 години, когато стъпка по стъпка, започнахме да осъществяваме тази наша мечта, а преди 3 месеца срязахме лентата, счупихме бутилка шампанско в стената (т.е. в монитора) и отворихме врати!

Art house - изглед от сайтаwww.arthouse-bg.com

Какво можем да открием в шарения ви и спретнат дом?

Сашо: В нашата къща живеят цял куп симпатични обитатели, ръчно сътворени от едни от най-талантливите български автори… Като се започне от плетени бижута, брошки от филц, оригами лампи, ръчно изработени чанти и несесери, дизайнерски чаши, картички за любими хора, цветя от хартия, та чак до сватбени жартиери и разни други такива неща!

Цвети:  Само да допълня, че също така предлагаме опция, чрез която всеки може да изненада любим човек с наш продукт.  Като ние безплатно опаковаме, надписваме картичка с посланието на поръчителя и доставяме подаръка на човека, за когото е предназначен.

Знаем, че и вие сте творци :) Къде намирате вдъхновение, за да изработвате и измисляте страхотните си хрумки?

Сашо: Ами, аз, кажи речи, съм пишещата част от тандема, така че много-много не изработвам с ръцете си, освен че на клавиатурата вече  и се вие свят от мен. Но пък пиша най-готините описания на продукти в цялото уеб пространство :) Иначе, искрено се надявам Цвети да намира вдъхновение за нещата, които изработва, и в мен, но тя ще си каже…

Цвети: Дълго време го търся ли търся, все не идва… Накрая, когато вече съм се отчаяла, решавам, че започвам да творя… макар и да не съм сигурна все още какво. Точно в този момент, като изневиделица, то идва и нещата започват да се случват спонтанно..

цвете от хартия

Как може някой творец да стане част от екипа на Art House?

Сашо: Понякога ние ги намираме, понякога те ни намират. И ако си паснем, започваме да работим заедно…

Цвети: Няма специални правила или изисквания, просто творенията им трябва да ни завладеят :)

Смятате ли, че ценителите на ръчно изработените неща у нас стават все повече и повече? И ако е така – как си обяснявате това?

 Сашо: Принципно смятам, че е така, макар че бумът беше преди няколко години, като че ли… Все пак ни радва това, че все по-често се срещат хора, които въпреки кризата, ценят труда на авторите и купуват техните творения… Те осъзнават предимството на ръчно изработените предмети в сравнение с масовите, в повечето случаи, китайски стоки… Много по-красиви, качествени, уникални, направени с много фантазия и любов от нечии талантливи ръце. Това, лично за мен, е достатъчно, за да купувам ръчно изработени неща. А аз преди всичко си оставам купувач на такива стоки…

Цвети: Разбира се, че вярваме, че стават още и още … Обяснявам си го с нови ценности и потребности, особено у младите хора.

Уникална чаша в жълто и бяло

Кои от артикулите ви се харесват и купуват най-много? Тук е мястото да отбележим, че нашите фаворити са: куклата плувкиня и смачканата зелена чаша на точки. Уникални са!

Сашо: Ами, още сме в началото на жизнения си път и не бих казал, че има нещо, което се продава повече от друго… Може би бижутата са най-бързооборотни, знаете, на една жена никога не са и достатъчни и винаги има място за още едно в кутийката ѝ за бижута…

Цвети: Сандо е прав, че аксесоарите и бижутата са най-големият претендент за челната позиция, но аз искрено се надявам, че ще успеем да разкрием красотата и практичността и на останалите ни творения и идеи.

Бижу на една кука

Какво да очакваме в бъдеще от вас?

Сашо: Само хубави неща! :) Ще продължаваме да разнообразяваме асортимента от ръчно сътворени красоти. Готвим и един проект с фотографии, за който съвсем скоро ще разберете…

Цвети:  Нестандартни идеи и неустоими предложения, разнообразни и уникални продукти, интересни статии и много нови туториали…

Пожелайте нещо на читателите на Cultro?

Сашо: Скъпи читатели на Cultro, винаги се усмихвайте, пък дори и да ви се плаче. Радвайте се на малките неща, защото само така ще достигнете до големите. Не спирайте да мечтаете и да преследвате мечтите си… И се обичайте! :)

Цвети:  Ще завърша с тази мисъл: „Човек има нужда от красота, а красотата, това е изкуството.“ Не спирайте да го търсите, може да го откриете навсякъде… само трябва да се огледате!

Червена брошка чушка