Мили приятели, ако случайно ви се случи да минавате през Ловеч тези дни и сте с малчуганите, задължително се отбийте всички дружно в КОКО Шоп. О, не, не. Въпросното местенце не е детски парти клуб, макар че доста прилича – най-вече по шарената и весела атмосфера, която ще откриете вътре :)

Всъщност, става дума за едно страхотно магазинче за детски и юношески дрехи втора ръка. То се появи на своята уличка наскоро и оттогава радва и изненадва приятно гражданите на северния български град. Най-вече – калпазаните и техните родители.

И понеже сме наистина впечатлени от КОКО Шоп, решихме да ви срещнем с една от личностите, които стоят зад създаването му – Ваня.

Както ще се убедите сами, младата дама стопанисва магазинчето с много любов, с настроение и най-вече – с усмивка. Убедена е, че така стават хубавите работи. В какво още вярва тя, научете от следващите редове:

***

Здравей, Ваня! Разкажи ни с няколко думи за себе си: коя си ти и какво най-често можем да открием на твоята планета? :)

Малко ми е трудно да изказвам хвалебствия по мой адрес, но се старая да съм един добър, позитивен, усмихнат и малко в повече шантав човек. Планетата ми се обитава от всякакви насекоми – доминиращи видове са: бръмбарчета, мушички – предимно дрозофили, а, да – и пеперуди има.

Ваня

Как ти хрумна да създадеш КОКО Шоп и кой ти помага в осъществяването на идеята?

На 15 август, както си пиех кафето сутринта, бях се замечтала в една точка, и хоп – идеята. Всъщност не знам как ми хрумна. Човеците, които създадоха Коко Шоп, са двама – аз и Мария, да не пропускам и Герата, с когото почти денонощно работихме и на когото искам да благодаря публично чрез трибуната, която ми предоставяте. Направихме го с много усилия и с много любов, и мисля че се получи страхотно магазинче.

Съгласни сме с теб – то е уютно и винаги красиво декорирано (отвътре и отвън) –  как успявате да поддържате тази атмосфера на ежедневна база?

Забравих да спомена в отговора на първия въпрос, че съм доста креативна личност. Понякога и аз се изумявам от себе си. За Свети Валентин, например, ни хрумна идеята гражданите на Ловеч да изненадат любимите си хора, като напишат колко много ги обичат на витрината на Коко Шоп. Смея да твърдя, че атмосферата на нашата уличка беше много „влюбена“.

Свети Валентин - витрина

изненада - Свети Валентин

Върви ли бизнесът и коя е най-голямата трудност пред него?

Ние сме все още новобранци в този бранш. Както казват хората:  всяко начало е трудно. Вярвам обаче, че нещата ще потръгнат. Мога да кажа кое е най важното – постоянно да изненадваш клиентите си,  да възбуждаш и поддържаш техния интерес, а най-лесно е да се усмихваш истински и то всичко си идва на мястото.

Когато беше дете, коя беше твоята любима дрешка, помниш ли?

Да, имах една рокличка – синя с две бродирани ягодки в долната й част. Страхотна…

А какво много, ама много мразеше да носиш?

Потник и чорапогащник – чорапогащника все още не мога да го понасям.

Дай няколко бързи модни съвета на българските родители – как да обличат децата си с вкус? 

Ами, то вкус – другар няма. Като един моден гуру, мога да посъветвам: Хора, обличайте децата си шарено и удобно!

Какви изненади/промоции да очакваме от КОКО Шоп в най-скоро време?

В момента сме в разпродажба на зимната колекция. Стараем се все да измисляме по нещичко.

Коко Шоп - интериор

И, разбира се, пожелай ни нещо детско за „довиждане“ :)

Пожелавам Ви весело „възрастно детство“, пълно с много мечти, игри и усмивки. И запомете: Зеленчуци, който не яде, той голям не ще да порасте“ !!!