Вече ни познавате добре – обичаме да четем. Много! Понякога е просто инстинкт… Влизаме в първата книжарница, която се изпречи на пътя ни, и грабваме най-близката книга от рафта. Ако се окаже добра, чудесно. Ако не е чак толкова по вкуса ни, няма значение. Винаги е приятно да се поровиш в думите и мислите на някого.

Затова много добре знаем какви подаръци обичат четящите. На първо място: дайте им време ; ) Оставете ги да се сгушат в топло одеяло, с чаша ароматна напитка в ръка, и да скитат из редовете с часове като поклонници, тръгнали по пътя на Сантяго. Не ги закачайте. Рано или късно, и най-вероятно – когато затворят и последната страница, ще се върнат при вас. И ще са ви адски благодарни.

Може пък да ги заведете в някоя новооткрита кафе-книжарница, защо не? Ама гледайте там наистина да има условия за четене, защото не всички изпълняват предназначението си. Току-що в Стара Загора отвориха такава, ако сте наблизо, минете да почетете в нея.

Любим подарък за книгоманиаците е и калъфът за книги – шарен или съвсем обикновен, готов да съхрани всяка добре написана история. Между другото, Нели прави приказни калъфи (и не само), не се колебайте да си измолите един, няма да ви откаже. Нещо повече, ще вложи цялата си креативност (и много сърце!) в изработването му. В момента част от моделите й пък се продават с цел благотворителност във връзка с ей тази готина инициатива.

калъф за книга

Като стана дума за аксесоари, обърнете внимание и на отбелязките за книги, защото са безкрайно полезни. А пък и има толкова интересни! Отново бихте могли да потърсите някой талантлив майстор, който да ви изработи такава, или да пробвате креативните си умения сами във въпросната задача. Въпрос на избор.

Като оставим настрана уникалността на подаръците, винаги можете да заложите на чистата практичност: ваучер за книга. Той е страхотна изненада за всеки книжен плъх, повярвайте. Закупуването му е много подходящо и в онези случаи, когато се двоумите на какъв литературен жанр или автор да се спрете. Освен това е толкова лесно – няма нужда от опаковане ;)

Е, това са нашите идеи, искрено се надяваме, че скоро ще ги реализирате – както за някой друг, така и за себе си.