Те са гушкани, целувани многократно, мачкани, влачени, подхвърляни, мацани и много, много обичани. Точно така. Става въпрос за любимите ни детски играчки, които остаряват с нас… А ние ги пазим, защото носят скъпи и незабравими спомени.

За да увековечи силната любов към плюшените приятели, фотографът Марк Никсън започва да снима мечетата, жирафите и зайците на различни притежатели. Така се ражда уникалната фотографска поредица MuchLoved.

Марк не е учуден да разбере, че много възрастни все още спят с любимата си детска играчка, но са достатъчно пораснали, за да не им пука какво ще си помислят другите за това.

мече ветеран

Голяма част от фотографираните плюшковци са на повече от 50 години или на неизвестна възраст. Раздърпани и оцелели, те още излъчват през стъклените си очи тонове нежна любов, която са готви да раздават с пълни шепи на малчуганите.

Най-хубавото е, че проектът на мистър Никсън е отворен – всеки, който има най-обичан приятел в игрите, може да го включи в страхотната фотографска колекция. Марк с удоволствие би снимал поредното мече-ветеран ;)

Готино, нали?

жираф играчка

плетен мечо