Няма две мнения по въпроса: от „Дисни“ буквално избиха рибата с анимационната си лента „Замръзналото кралство“, чиято премиера бе в края на миналата календарна година, тъкмо за празниците.

Отвъд Океана, а пък и тук, филмчето генерира страшен интерес сред малки и големи, както, разбира се, и милиони печалба за компанията.

И историята, и изпълнението ѝ са повече от БРИЛЯНТНИ, затова изобщо, ама изобщо не ни се свиди да ги похвалим с главни букви – заслужават го!

Накратко

Съвременна интерпретация на приказката на Ханс Кристиан Андерсен „Снежната кралица“, „Замръзналото кралство“ ни пренася в един вълшебен свят, за да ни срещне с Елза и Ана – две сестрички-принцеси, всяка от които е надарена с вълшебна дарба.

Елза има магически ръце – каквото докосне с тях, то се вледенява на мига. А Ана, по-малката, просто е… любопитна и жадна за света, който я заобикаля, но и това не е малко :)

Случава се така, че способностите на Елза започват твърде много да растат и, хоп!, в един слънчев („слънчев“, но не за дълго) ден тя взима, че, без да иска, заледява цялото кралство и го потапя в мрак и виелици. После от страх се изнизва по терлички надалече  и се качва на върха на висока планина, където си прави нов палат и владение.

Ана, понеже е добричка, хуква след сестра си, за да я върне и да я накара да оправи ка(ки)шата. По пътя си среща русия Кристоф и (не)говорещия ми елен Свен, които ѝ помагат в приключението ѝ.

Ако се чудите какво дообогатява  цялата картинка, веднага ще ви кажем – снежният Човек, разбира се :)

Олаф - Замръзналото кралство

Един „студен“ герой с топло сърце

Той се казва Олаф и, за разлика от другите снежковци на тази земя, говори. Говори много (благодарение на Елза, която го съживява). И се движи като луд. Е, понякога загубва части от тялото си – я някой морков, я някоя пръчка, но, дето се вика, на всички се случва.

Основното, което го прави супер уникален обаче (освен страхотния му рисуван образ), е добротата му. Точно така, Олаф е много повече Човек, отколкото е снежен, и именно заради това ще го обикнете с цялото си сърце, гарантираме ви. Белият топчо е готов да помага на всеки в беда, да се жертва за добра кауза, макар че страхът, разбира се,  не му е чужд. Освен това е абсолютен романтик и мечтател, каквито, съгласете се, останахме малко. Въпреки че е анимационен, за нас Олаф е пълно и пълноценно олицетворение на човещината, на вярата в доброто, на чувствителността – онези ценни неща, които понякога се мъчим да открием в заобикалящата ни среда, ама не винаги се успяваме.

Дори само заради него горещо ви препоръчваме да гледате „Замръзналото кралство„. Снежната история на Дисни е същинско приключение за душата, което ще ви очарова, направо – омагьоса, и може би ще ви накара да поискате зимата да не си отива твърде бързо.

А може би, подобно на Олаф, ще ви провокира да мислите за лятото =) Кой знае, кой знае…