Хей, отбелязахте ли подобаващо Международния ден на детето 1-ви юни? Искрено се надяваме да не сте изпуснали прекрасната възможност да се позабавлявате заедно с хлапетата.

Иначе, добрата новина е, че в Стара Загора детският празник ще продължи през целия месец, благодарение на старозагорския център за ранно детско развитие „Бобче Топче“, който, специално за най-малките в града на липите, е подготвил пет чудесни безплатни събития.

Всъщност, едната инициатива вече мина, но следващите четири предстоят и горещо препоръчваме на родителите, заедно с децата си, да не ги пропускат.

Програмата

Пригответе се, защото купонът продължава съвсем скоро – в сряда, на 08.06 от 17:30 до 19:30 часа, в новия парк „Артилерийски“ (на приятната локация с масичките и пейките – съвсем в източната част, към игрищата), където ще бъдат спретнати няколко вълшебни творчески работилнички. Както ви е добре известно, арт заниманията помагат на малчуганите да открият творците в себе си, а и въпросните мероприятия са винаги много забавни.

Вторник (14.06) е запазен за четене на хубави книги – от 18:00 до 19:00 часа, в парка до Международен младежки център – Стара Загора (над Пето основно училище „Митьо Станев“). Събитието ще бъде подкрепено от редица известни личности, както и от книжарница МаксиМикс.

В неделя (19.06) забавата ще се пренесе в Старозагорски минерални бани. В китния парк на курортното селище, от 11:00 до 12:30 часа, ще бъдат показани интересни и важни упражнения за деца, които целят постигане на интеграция на мозъка и тялото, баланс, координация око-ръка-крак и още много други.

А в събота (25.06) ще бъде поставен официалният финал на „детския“ месец – от 10:30 до 12:30 часа, в самия център Бобче Топче. Естествено, и тогава очаквайте много забавления, изненади и игри. За мамите и татковците пък ще бъдат „забъркани“ специални, отмарящи, коктейли.

Любопитното е, че, при всяко участие в събитие, палавниците ще получават по една част от пъзел. Целия пъзел те ще могат да съберат, ако се включат и в последната инициатива. На всички мероприятия ще бъде поставена банер-стена, пред която родителите с децата си ще могат да запечатат мига с весела снимка. Специални награди ще бъдат раздадени на онези петима от тях, споделили фотоса си във Facebook и тагнали Бобче Топче в нея.

Паралелно с цялата програма пък ще тече и социалната инициатива „Своя стара книжка донеси и дете развесели”. При желание, всяко хлапе ще може да донесе своя стара прочетена книжка (една или повече) и да я остави в „Бобче Топче“ в периода от 1-ви до 30-ти юни. Всички книжки ще бъдат събрани и след това дарени на дом за деца (избран произволно, съобразно възрастта на мъниците). Всъщност, дори да не сте от Стара Загора, също ще можете да се включите в благородната мисия. Просто изпратете с куриер своите стари детски четива директно в къщата на центъра за ранно детско развитие, на адрес: Стара Загора, ул. Хаджи Димитър Асенов 84. Книжки могат да се оставят и по време на петте събития.

Е, струва ни се, че сме предизвикали любопитството ви, пожелаваме ви весели и незабравими мигове!