Бяло, синьо или жълто – няма значение. Истината е, че обичаме сиренето във всичките му проявления, от всички краища на света.

А когато решим да го сервираме под формата на плато, предпочитаме същото да е направено със стил и желание.

Колегите от Cupcakes and Cashmere знаят как и ни го показват в следващото цветно и много вкусно видео. Гледайте, но задължително си пригответе и лигавник, ще ви е необходим ;)

Сигурни сме, че вече сте сложили готварската престилка и се опитвате да сътворите гореизгледаното чудо. Преди да се развихрите обаче, нека преговорим набързо и най-важните точки:

– Ще ви трябват няколко вида сирена: бри, чедар, гауда, фета или каквото друго е по вкуса ви. Освен това, ще имате нужда и от:

  • Свежи елементи: грозде, смокини, ябълки
  • Допълнителни съставки: карамелизирани или солени бадеми (или други ядки), маслини, кисели краставички, люти чушлета, мед, сушени плодове и т.н.

– Предварително нарежете твърдите сирена, за да улесните гостите си в похапването ;)

– Започнете да подреждате най-напред сирената. Постарайте се при подредбата им да балансирате умело с цветовете и текстурите.

– Изберете си централен елемент в платото и изградете цялата концепция около него. Във видеото, както видяхте, това са гроздето и смокините.

– Нататък е ясно: подреждайте всичко останало с въображение и отново – с умел баланс в съчетаване на цветове и текстура.

И хич не се страхувайте (нито срамувайте!), че различните храни се „опипват“ една друга, именно това е целта ; )

Е, получи ли се? Пратете ни снимка на крайния резултат и… наздраве!