Приятелите ни от Дома Арт Фест имат само броени дни, за да приключат с подготовката на първото издание на Пулсът на Южна Корея – фестивал за съвременно корейско изкуство. Той ще стартира официално на 31-ви май и ще продължи до 9-ти юни. Ще се провежда в четири локации: Национална художествена галерия, Национална художествена академия, Vivacom Art Hall и Fabrica 126.

Както се досещате, организаторите са ни приготвили много изненади и незабравими моменти. Нещо повече, не са забравили да помислят и за най-малките гости на събитието.

За тях ще има специална детска програма, посветена на изкуства и забавления от Южна Корея.

О, да! В дните 1-ви и 2-ри юни аниматори от Дома Арт Фест ще учат малчуганите да сгъват оригами, да правят корейски маски и ветрила, да изписват имената си с калиграфия и да играят на типични корейски игри. Хлапетата ще могат да гледат и красивата корейска анимация „Моята приятелка Мери“, който филм ще бъде озвучен на живо със симултанен дублаж от любима българска куклена актриса.

Специална работилничка по анимация ще учи малките как от сгънати хартийки, пластелин и изрезки да направят свое собствено филмче. Радост Нейкова, специалист по анимация, ще очаква децата, навършили 7 години, на 1-ви юни от 14 ч. във Фабрика 126 с ножичка и молив в ръка.

Преди това обаче, младите творци трябва да се запишат до 27-ми май на info@domaartfest.com и да изпратят снимка на своя рисунка. Радост ще обработи филмчето на всяко дете и ще му го подари на индивидуално CD, придружено с личен сертификат от името на фондация Дома Арт. Важно! В това занимание ще могат да участват общо 20 деца, затова не губете време, ами още днес запишете мъничкия си творец в корейското арт приключение.

Не на последно място: за момчетата, организаторите са подготвили специален „геймърски“ кът, където ще могат да се играят целодневно любимите на всички корейски деца компютърни игри.

Добрата новина отново е, че всички събития са с вход свободен, а за децата е осигурен здравословен обяд от Harmonica.

Всъщност, повече информация за детския уикенд, както и за всички събития от феста, може да откриете в програмата на събитието.

Хайде, елате да научим нещо повече за Южна Корея заедно.