Внимание, внимание! Остават броени дни до второто издание на НЕ Фест 2 – един безспорно интересен фестивал за експериментално изкуство.

 

Припомняме, че събитието ще се проведе в периода между 15-ти и 30-ти септември и още сега усещаме, че то ще ни подари истинско приключение за душата.

Научихме, че, сътрудничейки с театър Лабиринт, организаторите ще предложат динамична и непрекъснато обновяваща се сценографска визия в изложбеното пространство на фестивала. Всеки посетител ще има привилегията да се озове в различна, иновативна и необичайна среда, преливаща от фотографии, инсталации, колажи и видеа на автори от всички краища на света.

Селектираните участници тази година са повече от 80 от 30 страни, сред които България, Босна и Херцеговина, Дания, Иран, Испания, Италия, Коста Рика, Норвегия, Перу, Полша, САЩ, Франция, Япония и др.

Борислава Караджова - TheFox

Едно е ясно: Не Фест 2 ще събере експериментални артисти от всички арт сфери – визуални, театрални, танцови, кино и литература. По този начин фестивалът дава сериозна заявка да  бъде възприеман като първия български международен фестивал, който обхваща творби на представители от всички изкуства.

Това не е всичко обаче. Богатата програма от първата седмица на НЕ Фест 2 включва още:

– прожекция на късометражни филми в партньорство с фестивала „Ранно пиле”;

–  пърформанси в партньорство с Алма матер;

– литературно четене, дискусии с публиката и концерти;

Фестивалът ще продължи до края на септември с изложби.

Stella Ouzounidou - Гърция

Междувременно до 11 септември всеки може да подкрепи НЕ Фест 2 чрез страницата на фестивала в интернет платформата crowdfunding (финансиране с помощта на почитатели и фенове). До момента са събрани близо 20% от крайната сума.
Emir Šehanović - NE FEST