Пет години Видеохолика фест! Ако питате нас, това е едно от най-важните събития за хората, занимаващи се с аудио-визуални изкуства у нас.

Всяко лято от 2008-ма насам Варна носи духа на съвременното изкуство. Точно тогава в традиционни галерийни пространства и в градска среда се излъчват филмите на артисти от цял свят.

Освен това се провеждат изложби, лекции и дискусии, насочени както към професионалните посетители, така и към широката публика. Фестивалът няма точно определена тематична насоченост и предоставя свобода на творци от цялото земно кълбо, без значение дали те са утвърдени или не.

Тази година Видеохолика  ще се проведе в периода между 25-ти и 30-ти юли и ще бъде част от Международното биенале на визуалните изкуства „Август в изкуствата”. А това без съмнение означава, че Варна ще се превърне в лятната столица на културата.

Предизвикателството 

Добрата новина за всички, занимаващи се с визуални изкуства, е, че още могат да се включат във феста. Срокът за кандидатстване за участие приключва на 30 юни, а кандидатури се приемат  на адрес: Варна 9000, П.К. 318 или на videoholica@gmail.com.

Всеки участник може да прати не повече от 2 видеа, 3 статични кадъра от всяко, кратка творческа биография и попълнен формуляр за участие. Таксата за разглеждане на кандидатурата е 10 лева и в пакета документи трябва да се съдържа и доказателство за нейното плащане.

Повече информация за допустимите видео формати, начините за електронно изпращане и банковите сметки може да намерите на сайта на събитието.

Не губете време и се възползвайте от златната възможност да участвате във Видеохолика 2012!