Скъпи cultуристчета, лятото може и да е към края си, но интересните културни събития у нас тепърва предстоят. Знаете ли, например, че на 27 септември в Стара Загора за първи път ще се проведе „042 Фест? Ето вече знаете!

Новаторският фестивал има една основна цел: да запознае местната публика, както и гостите на града, с най-новите тенденции в сферата на визуалните изкуства и по-специално с най-бързо развиващия се жанр – дигиталното изкуство.

Както се досещате, програмата на събитието обещава да е изключително богата. Същата ще включи изложба в библиотека „Захарий Княжески“ и прожекция на видео-арт творби. В изложбата участват седем млади артисти, които ще представят интерактивна инсталация, обект, видео, дигитална скулптура и др. Прожекцията пък ще обхваща разнообразни видеа на български и чужди артисти. Откриването ще бъде на 27 септември в рамките на Нощта на изкуствата.

Наред с изложбата, организаторите са подготвили и съпътстваща програма, която включва лекция, презентация, видео работилница и лазерно шоу върху сградата на Синдикалния дом.

Готината новина е, че участието във видео работилницата е напълно безплатно. За да се включите в нея, просто изпратете попълнен  формуляр за участие на 042fest@gmail.com със заглавие „Video workshop” до 18 септември. Формулярът можете да изтеглите от тук

Организаторите отправят покана и към всички, които имат идея какво да нарисуват или генерират върху близо 45-метровата фасада на Синдикалния дом в Стара Загора. Скъпи творци, създайте своите графики и ги изпратете на e-mail: 042fest@gmail.com до 20 септември.

042 Фест - 27 Септември

Селекцията от графики и анимации ще бъде проектирана на 27 септември, след залез, по време на Нощта на изкуствата.

Като партньор на събитието, Cultro обещава да следи подготовката му отблизо и да отразява навременно всяка полезна информация, свързано с него.

Още от сега обаче усещаме, че нещо голямо и истинско се готви в града на липите и нямаме търпение да ни се случи възможно най-скоро :)

Ще се радваме, ако го преживеем заедно!

042 фестивал в Стара Загора