Какво ще направите, ако имате шанса  отново да се завърнете в родината си, макар да сте постигнали всичко, за което сте мечтали в чужбина? Режисьорката Кристина Николова ни показва отговорa във филма „Вяра, любов и уиски“, който определено ще ви накара да се замислите.

София може да изглежда чудесен град за нощен живот, но не и за намирането на работа. По тази причина Нели заминава за Америка. Вече устроила живота си в Ню Йорк, с богат годеник, апартамент в Манхатън, тя изживява американската мечта. Но и най-малкото нещо може да те накара да жадуваш за живота, който си оставил, поради което Нели се отдава на емоцията и се връща у дома,  откривайки приятелите си да правят абсолютно същото, което са правели и преди – пият, танцуват и се наслаждават на живота. Заедно с познатия уют и приятелство я посрещат и старите й чувства към приятеля й Вал. Колкото повече време прекарва с него, толкова повече се увеличава разстоянието между нея и Скот.

Faith love whiskey bulgarian movie

От друга страна, бабата на Нели (Люба Алексиева) може и да губи постепенно зрението си, но не и хитрия блясък в очите си. Тя е очарована от годежа на внучката си за богатия и мил Скот. Според нея, за Нели няма бъдеще в България. Всичко това обаче се оказва прекалено задушаващо за младото момиче, коeто се отдава на гуляй с алкохол и страст с бившия си любовник. Никой от двамата не знае точно колко дълго ще продължи това бягство от реалността, но въпреки това продължават. Когато обаче годеникът й идва в България, Нели трябва да избере между сигурното и спокойно бъдеще и една обречена любов.

„Вяра, любов и уиски“ е относително проста история, която ще подтикне всеки чуждестранен зрител да посети София, а на българската аудитория ще припомни колко вълнуваща може да бъде столицата ни.

Много лесно е да изгубите търпениe с героиня като Нели, но македонката Ана Стояновска предава на публиката по-скоро чувство на емоционално объркване, отколкото желание да задоволи капризите си, което е типично за всяко човешко същество. Ето защо това е един интелигентен и чувствен филм, което се оказва изключително успешна комбинация.

Ако искате да ви запознаваме с интересните нови филми, посещавайте ни по-често!