Силвия Бутева е млада, красива и адски талантлива. Може да рисува еднакво добре както на белия лист, така и върху лицата на хората :) Нещо повече – не се страхува да експериментира в творчеството си.

Ясно е: Силвия и Cultro вече са приятели. Срещнахме се и поговорихме с младата дама за това, което прави. Заповядайте в интервюто, няма да съжалявате.

***

Здравей, Силвия! Представи ни се накратко – коя си ти и с какво се занимаваш?

Здравейте, казвам се Силвия и се занимавам с рисуване, с изкуството, свързано с коса, грим, а отскоро сътворявам сама и бижутата си. Завършила съм сценография и сценично осветление, които ми помагат да правя голяма част от предметите, които ме заобикалят.

Какво обичаш да рисуваш и коя е най-предпочитаната ти техника?

Любимата ми техника е акварелната, без използване на молив – направо с туш и боя, но открих, че и при смесването на различни материали на листа също не е лошо!

Рисувам предимно лица, като променям главни черти от тях и създавам напълно нов образ със собствено излъчване.

Портрет на жена - Силвия Бутева

 Изтъркан въпрос е, знаем, и все пак – какво те вдъхновява най-много?

Хубавите картини – неща, правени от колеги; успехът на хора, които са щастливи и доволни от това, което творят; природата.

Кои са твоите учители – хората, от които черпиш творческо познание и с които би се радвала някой ден да сравняват твоите творби?

Нямам някой специален пример за подражание, но съм много благодарна на един от учителите ми – Стоян Лазаров, който ми помогна да бъда по-смела в изразяването върху листа.

Профил на мъж от Силвия Бутева

Трудно ли е да си артист в България? На теб самата пречи ли ти нещо, за да се развиваш и какво би променила, ако можеше?

Не е трудно ако си талантлив, по-скоро ако си бърз и талантлив, ако представяш идеите си там, където трябва. Има много надарени хора, които нямат смелостта да се покажат, има и такива, които просто нямат реклама. Бих искала да променя мисленето на българите, които харесват еднотипно, остаряло изкуство – масата хора избират картини с пейзажи или ваза с цветя, няма новаторство.

Разбрахме, че, освен с изкуство, се занимаваш също и с гримьорство и фризьорство :) Какво е общото между трите и в кое поприще се чувстваш по-смела? 

Занимавам се с грим и с фризьорство, първо, защото обичам сама да си правя всичко и, второ, защото е добре да прилагам рисуването и под друга форма :)

По-трудно е да се рисува, защото лицето на човек е база, върху която подчертавам и прикривам, а на листа всичко се прави без помощни средства. Обичам всичко, с което се занимавам, не го деля.

Мъж с шапка - художник Силвия Бутева

Бихме се радвали, ако пожелаеш нещо на читателите ни.

Креативно мислене и усмихнато лято!

А също и ако ни нарисуваш нещо, може ли? :) Специално за Cultro :)

Рисунка за Cultro от Силвия Бутева

Подарък от Силвия за Cultro :) Много благодарим!

Ако искате да ви срещаме с още млади творци, идвайте ни на гости по-често.