Интервюто на английски език

Музиката на „Тралала” чуйте тук!

А ако искате да научите повече за тях и предстоящите им концерти. 

В големите европейски градове има стотици, даже хиляди, все още неизвестни банди, които мечтаят за слава.

Може би едва 10% от тях заслужават изобщо някакво внимание, а сигурно по-малко от 1% някога успяват да достигнат до голямата сцена…

Групата, която искам да ви представя, със сигурност е от първата категория и даже е напът да влезе във втората, защото шансовете й са наистина големи.

Те са Антония, Антон, Зоро (Жоро) и Леон и се подвизават под името Тралала. Живеят в Мюнхен, Германия, всички заедно – в къщичка, която ден и нощ се тресе под звуците на суинг поп, инди-електро, експериментъл, бийтбокс и какво ли още не.

Имах страхотната възможност да ги срещна някъде из виртуалното пространство между Мюнхен и Берлин и да си поговоря с тях за музиката, изкуството и живота.

В момента работят върху първия си сингъл и видеото към него. Премиерата и на двете ще се състои края на декември в Мюнхен, така че всъщност това е първото интервю на Тралала преди големия им успех.

Тийзър към първия сингъл

Здравейте, нека да започнем от самото начало. Кой/какво е „Тралала”?

Здравей! Първо, искаме да ти благодарим за поканата! Наистина е удоволствие за нас да дадем първото си интервю. Ние сме Антон, Антония, Леон и Зоро.

Името „Тралала” ни дойде наум като нещо свободно от дефиниция. Смятаме, че пасва добре на музиката, която правим, и оставя слушателя да изживее звученето без каквито и да било очаквания.

Trallala Band

Как точно се запознахте и решихте да правите музика заедно?

Първоначално, бандата беше сформирана от Антония и Антон, които всъщност са брат и сестра. Това се случи някъде през 2005-та във вълшебните баварски земи.

В началото музиката ни беше много повлияна от реге и хип-хоп, от които се родиха редица луди тракове. Мартин и Винсент – бивши китаристи в бандата, много допринесоха за това! Тяхното присъствие донесе деликатна и елегантна рок-поп насоченост в стила ни. Точно това много допадна на Леон, самоук барабанист от околностите на Мюнхен, и го накара да покаже уменията си и да се присъедини. Неговото разбиране за музика изведе продуцирането и креативността на съвсем друго ниво – и продължава да го прави.

След като стана бийтбоксър номер едно на България под псевдонима Рамон през 2008-ма, Зоро стана част от бандата и допринесе за експериментаторското настроение. В момента всички живеем заедно и изживяваме теорията на колективната несъзнателност в истинския живот!

Как бихте определили музиката си? Аз бих казала, че е смесица от различни жанрове като: електро-поп, суинг и какво ли още не. Но най-важното – винаги е заредена с много енергия и атмосферата на концертите ви е наистина страхотна!

Интересно е, че ни питаш това. Творим в различни жанрове, което не е съвсем съвпадение, защото обичаме винаги да експериментираме с различни инструменти и вокали.

Проектите ни се превръщат  в нещо изненадващо не само за нас, но и за слушателите, до които искаме да стигнем. Смятаме, че определянето на жанра може да стане чрез наблюдение на процеса по създаване на музиката. А това за нас е наистина много красив процес. Когато започваме песен, никога не планираме – просто започваме. Това е като началото на експеримент. Така че, в основата си, музиката ни е експериментална, с много силен инди-електронен елемент.

Доколкото знам, всички живеете заедно в прекрасна къща в Мюнхен, с импровизирано студио. Работният процес трябва да е много интересен, нали? Как точно пишете и записвате песните си?

Винаги се наслаждаваме при правенето на музика и това става съвсем спонтанно – така са се родили и повечето ни песни. Трябва да споменем обаче, че, след като започнахме да работим с продуцентско студио, работният процес се случва на ново място. Буквално всеки ден се опитваме да подобрим това, което сме записали предната нощ.

Едно от хубавите неща е, че правим всичко сами – от бийтовете, текстовете и записите до миксирането и продуцирането. За нас е много важно винаги да сме заедно в този процес и да обменяме идеи относно възможно развитие на всяка една песен.

На 9-ти декември ще представите първото си . Разкажете ми повече него. Какво да очакваме?

То ще съдържа четири песни. Така че се очертава да е много автентично отражение на начина ни на работа и на това как звучат сега идеите на всички ни, комбинирани в едно. Това е съвсем нова вселена за нас. Преди, когато наемахме старо мазе и записвахме до среднощ, не беше особено комфортно. Фактът, че сега си имаме място за изкуство и креативност под спалните си и това, че можем да го ползваме по всяко време, действа много инспириращо и сме доста по-продуктивни.

Има и много предистория зад създаването на всяка една песен. Специален, например, беше случаят с “Down to refeel”, която развиваме вече от над месец. Всеки от нас изживяваше особен момент в живота си и записите отразиха личните ни преживявания. Друг пример е „Bored Lord” – първата песен, в която водещият елемент е бийтбокс. В момента, в който тя възникна, Зоро се подготвяше за немския шампионат по бийтбокс (German Beatbox Battles).

Казахте, че вече работите с професионално продуцентско студио…

Да, вече имаме договора в ръцете си! Преди няколко седмици подписахме с . Алън Фромейдър и Юлия Книл стоят начело на лейбъла и хубавото е, че не просто имаме бизнес отношения с тях, но сме и много добри приятели. Имаме удоволствието да работим също и с Александър и Татяна Фетих, и двамата професионални фотографи и основатели на студиото “FettichFilmFotografie”, а и много добри наши приятели. Да правим фотосесиите и видеата си с тях е нашата дефиниция за това да бъдем креативни!

Trallala interview Germany

Музикалната индустрия може да бъде голям бизнес за онези, които веднъж са се добрали до нея. Можете ли да си представите да го правите с чисто комерсиална цел или гледате на нещата идеалистично?

Винаги е хубаво да влезеш в музикалния бизнес, когато работиш с добри професионалисти. Социалният ни кръг се състои от точно такива и сме много щастливи, че можем да навлезем в бизнеса без задни мисли и стрес. Със сигурност подкрепата на толкова много приятели е нещо, което ни дава тласък напред!

Разкажете ни повече за първото си видео.

Видеото към песента “The Freeze” беше, така да се каже, случайност. Започнахме да снимаме как просто си играем на каквото ни падне из стаята…

Леон следва фотография и дизайн и за него черно-белите снимки са един прекрасен свят и мислим, че видеото ни доста добре отразява това негово разбиране. Беше наистина интересно как камерата се нагря твърде много, докато снимахме, и трябваше да я сложим в хладилника да се охлади. Но сме много щастливи, че така имаме възможността да представим и визуалната репрезентация на представите ни за парчето “The Freeze”.

Имали сте немалко концерти в клубове в Мюнхен. Не планирате ли и участия в други градове? Защо не и България…

О, толкова бихме искали! Амбициите ни се разпростират и извън Мюнхен, и извън Германия. Оптимисти сме за бъдещето, защото забелязваме какво въздействие имат участията ни върху публиката тук – всички танцуват! Така че, когато имаме концерти и в други градове и държави, ще бъде изцяло за публиката и нейно удоволствие. А да свирим и в България би било страхотно!

Сигурна съм, че този сингъл е само началото на кариерата ви. И все пак, имате ли вече някакви планове или мечти за бъдещето?

Да, мечтата ни е да успеем да развием стила си, да продължим да изследваме новите музикални жанрове и звуци, да срещаме все повече хора и да продължаваме да правим това, което обичаме, и то – на професионално ниво, както и да го предоставяме на нашите слушатели и приятели!

Искаме и да ти благодарим за този разговор. Пожелаваме на вас и на всички да бъдат винаги вдъхновени и да правят нещата, които обичат. Cheers, TRALLALA!

 диск/плоча, съдържащ/а по-малко песни от един албум, но повече и от 1 сингъл
DNS е абревиатура за “Der Neue Süden” (нем. Новият Юг)